Cannelloni är lite som en enkel form av lasagne i portionsformat. Den här med lax och spenat är precis hur god som helst! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Cannelloni med lax och spenat, 4 portioner 250 g färska lasagneplattor cirka 1,5 dl riven parmesanost till topping Fyllning: 200 g färsk babyspenat olivolja 150 g kallrökt lax 250 g ricottaost 1 äggula 1 dl riven parmesanost rivet skal av 1 citron flingsalt nymald svartpeppar Ostsås: 50 g smör 0,5 dl vetemjöl 5 dl mjölk 1 dl riven parmesanost flingsalt nymald svartpeppar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Fräs spenaten hastigt i olivolja. Låt kallna och finhacka spenaten. Fintärna laxen. Blanda alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt och peppar. 4. Ostsåsen: Smält smöret. Rör i mjölet och späd med mjölken. Sjud såsen cirka 5 minuter. Ta från värmen och blanda i osten. Smaka av med salt och peppar. 5. Gratängen: Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop från långsidan. Dela dem i två delar om de blir för långa för formen. 6. Lägg dem i en smord, ugnsfast form. Häll över ostsåsen och strö på parmesanost. 7. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Vill du ha fler smarriga middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips Bland annat de här smarriga minipajerna med soltorkad tomat, fetaost och oliver!