Förra veckan var jag och hälsade på fantastiska Jessica Frej! Vi passade på att laga mat ihop såklart :) jag tog med mig lite nyplockad karljohan från Hofors så vi svängde ihop en fantastiskt god carbonara á la Jessica! Jag var svampansvarig, Jessica fixade resten! (Lyxig fördelning!) Jessica släpper hennes sjunde kokbok just nu, och den är så himla fin! HUR LÄTT SOM HELST! Det är en bok med massor av smarta tips och trix på riktigt lättlagad mat. Du kan läsa mer och köpa den här: Hur lätt som helst Carbonara med bacon och svamp, 4 portioner 400 g spagetti 250 g färsk svamp, t.ex. karljohan eller champinjoner 1 pkt bacon 1 vitlöksklyfta 4 ägg 2,5 dl grädde 100 g parmesan salt + nymalen svartpeppar smör att steka i Gör så här: 1. Sätt på en kastrull vatten till pastan och salta rejält. 2. Skölj och skiva svampen i mindre bitar. Lägg i en medelvarm stekpanna med en skvätt vatten. Låt vampen koka ner tills vätskan försvunnit. Lägg i en klick smör och stek den tills den är krispig. 3. Skär bacon i mindre bitar och stek knaprig på medelvärme ihop med 1 vitlöksklyfta. 4. Låt baconen rinna av på hushållspapper. 5. Koka pastan enligt anvisningarna. 6. Riv parmesanosten. Blanda ägg, grädde och parmesan. 7. Häll av pastavatten. Häll tillbaka pastan i kastrullen och häll på äggblandningen. Rör om och värm i ca 1 minut under omrörning, så det blir varmt och krämigt. 8. Toppa pastan med bacon och svamp och servera med massor av nymalen svartpeppar! Hoppas ni testar det här receptet, sååå himla gott!! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika