Ceviche är något vi gör ganska ofta! Det är enkelt, fräscht, smakrikt och så gott! Ibland gör vi den som förrätt och ibland som huvudrätt tillsammans med ris. Jag använder fryst lax som jag tinar upp eller salmalax. Det blir så gott med det syrliga från limen, hettan från chilin och krispet från gurka! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Ceviche, 4 portioner 300 g lax 1 burk skalade räkor 4 limefrukter 1 röd chili 1 kruka koriander 2 vitlöksklyftor 1 mango, den frysta tärnade går utmärkt 1 gurka 2 avokado salt och peppar Gör så här: 1. Skär laxen i kuber på ca 1x1 cm. Krama ur vätskan från räkorna. 2. Pressa limefrukterna och häll saften i en bunke. 3. Ta ur kärnorna och finhacka chili och 1/2 kruka koriander, pressa vitlöksklyftorna och blanda ner allt i limejuicen. 4. Tillsätt laxen i blandningen och rör om och låt stå 5 minuter. 5. Skala och skär gurka, mango och avokado i kuber och blanda ner allt i skålen, rör om och smaksätt med salt och peppar 6. Servera med ris och dekorera gärna med extra koriander. Vill du ha fler goda middagstips så hittar du alla mina recept här: Middagstips