När jag och Emil bodde i Stockholm så gick vi ut och åt mycket oftare än vad vi gör nu på landet. Vi valde ofta indiskt och Emil väljer alltid Chicken Tikka masala. Jag har varit sugen att testa men jag drar mig lite för att jag måste i princip köpa 5-6 nya kryddburkar då det innehåller många olika kryddor som jag kanske inte använder så ofta. Jag hittade dock den här burken med Tikka Masala curry paste och då blev jag väldigt nyfiken att testa ett enkelt recept på tikka masala och det blev sååå gott! Jag hittade Currypastan på Coop i Sandviken, den fanns inte här i Hofors så jag blev så glad när jag hittade den i en annan affär! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Chicken Tikka Masala, 4 portioner 600 g kycklingfilé 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk färsk finhackad ingefära 1 msk tomatpuré 3 msk Tikka masala curry paste 400 g passerade tomater 2,5 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde salt + peppar + smör till stekning Till servering: Ris och gärna hembakat Naan-bröd. receptet hittar du här: Naan Jag toppade med lite matyoghurt och färsk koriander Gör så här: 1. Finhacka lök och vitlök. Skala och finhacka ingefäran. Skär kycklingen i mindre bitar ca 2x2 cm bitar. 2. Stek på kycklingen i smör så att den får färg och är nästan genomstekt, salt och peppra lite lätt. 3. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och låt det steka med tills löken är mjuk. 4. Dra allt lite åt sidan i stekpannan och fräs tomatpurén och currypastan direkt i stekpannan en minut. På det sättet får man ut mer smak av både currypastan och tomatpurén blir inte så syrlig. 5. Rör samman allt och tillsätt passerade tomater och grädde. Låt sjuda 5 minuter och smaka av med salt. 6. Servera med ris och gärna Naanbröd. Det här är ett väldigt förenklat recept som ger en mustig och god currygryta. Vill man göra mer traditionellt så marinerar man kycklingen i yoghurt med kryddor, grillar bitarna i ugnen eller över kol och gör sin egen currypasta. Men det får bli nästa projekt, denna fungerar lika bra för att stilla suget efter en mustig Tikka masala-gryta! Gillar du också indiskt lika mycket som oss så måste du testa den här linsgrytan som är extremt god! Linsgryta Dahl