Här hemma så gillar vi storkok! Vi har inga problem att äta samma sak två middagar i rad, eller ibland tre :) Chili con carne är en riktig favorit då man kan variera tillbehören väldigt enkelt! Man kan äta det med ris, pasta, potatis eller bara ett gott bröd! När jag gör denna brukar vi ofta göra dubbel sats, det går ju även bra att frysa in. Chili con carne, 4 portioner 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 röd paprika 500 g nötfärs 1 msk tomatpuré 400 g krossade tomater 2 dl vatten 1 msk kalvfond (eller en köttbuljongtärning) 0,5 dl chilisås 1-3 tsk chiliflakes eller chilipulver En knivsudd kanel 2 frp kokta sojabönor, ca 500 g kokta salt och svartpeppar Persilja Gör så här: 1. Finhacka lök, vitlök och paprika. Fräs detta tillsammans med köttfärsen tills det får lite färg. 2. Fräs med tomatpurén i en minut, tillsätt krossade tomater, vatten, fond och chilisås. Tillsätt chiliflakes efter smak, 1 tsk inte så stark, 3 tsk, rätt så stark :) Tillsätt en knivsudd kanel. 3. Låt sjuda under lock 20 minuter. 4. Tillsätt bönorna och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar 5. Strö över lite finhackad persilja och servera med ris, pasta eller bröd. Våga testa att ha i lite kanel, jag har det ofta när jag gör köttfärssås eller lasagne! Det smakar inte direkt kanel, utan såsen får bara en rund och fin smak och det binder ihop hela rätten fantastiskt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips Brödet jag serverade till maten hittar du här: Brytbröd i långpanna