Chimichurri är en frisk och lite stark sås som passar perfekt till grillat! Jag har kikat på många olika recept och här är min variant. I originalreceptet så är det schalottenlök och vinäger, det skippar jag och tar syran från citronen och låter färsk chili och vitlöken få våra styrkan. En frisk och god sås som bara måste testas! Jag serverade den här till grillad flankstek och till det hade vi helbakad blomkål. Recepten hittar du här: Flankstek: Recept Helbakad blomkål: Recept Chimichurri, 4 portioner 2 dl persilja 1 röd chili 1 vitlöksklyfta citronzest från 1/2 citron saft av en citron 2-3 msk olivolja Gör så här: 1. Finhacka persiljan, vill du ha en finare konsistens så kan du även köra allt i mixern eller mortla. 2. Dela och skrapa ur fröna ur chilin och finhacka den. 3. Blanda persilja med chili, pressad vitlök, citronzest, saften från en citron och oljan. Jag gjorde den här med hemodlad persilja, det känns så himla roligt att kunna laga mat med sådant som man odlat själv! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika