Just nu har jag dille på färsk vitkål, jag vill typ äta det till allt! Idag blev det en riktigt krämig coleslaw som passar så bra som tillbehör till maten. Coleslaw på färsk vitkål, 4 portioner 200 g färsk vitkål (ca 5 dl rivna) 0,5 tsk salt 1 tsk vinäger (röd eller vit spelar ingen roll) 1 morot 0,5 dl majonnäs 2 dl crème fraiche 1 tsk dijonsenap Ev. lite salt och nymalen svartpeppar Gör så här: 1. Strimla vitkålen tunt, använd mandolin eller varför inte en osthyvel. 2. Lägg kålen i en bunke och tillsätt salt och vinäger. Använd handen och verkligen massera in salt och vinäger i kålen. Låt stå i ca 15 minuter. Det är här 3. Krama ur vätskan ur vitkålen och häll bort den. Skala och riv moroten. 4. Tillsätt morötter, crème fraiche, dijonsenap och svartpeppar och rör ihop. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Förra veckan gjorde jag en klassisk vitkålssallad, receptet på den hittar du här: Vitkålssallad