Jag älskar allt som har med pannkakor att göra! Idag blev det crêpes med räkor som jag även skulle kunna kalla skagencrêpes! Försvinnande goda! Gott att äta till middag eller lunch, eller varför inte som en förrätt. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Crêpes med räkor, 4 stycken (2 portioner, eller 4 förrätter) Crêpes: 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 3 ägg ½ tsk salt + smör till stekning Räkfyllning: 150 g skalade räkor 1 liten rödlök 2 msk hackad dill 2 dl creme fraiche Topping och servering: 1 dl riven mozzarella (eller annan valfri favoritost) Dill Citron Gör så här: 1. Vispa ihop mjöl och mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg och salt, vispa ihop. 2. Grädda crêpesen på medelvärme. Sätt ugnen på 225 grader. 3. Häll av vätskan från räkorna och krama ur dem så att de inte är så blöta. Hacka dem grovt. 4. Finhacka rödlök och dill. Blanda samman räckor, lök och dill med creme fraichen. 5. Fyll crepesen med fyllningen och rulla ihop, lägg i en ugnsfast form. 6. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter tills osten fått fin färg. 7. Servera gärna med en citronskiva. Här har jag även ett recept på: Crepes med champinjonfyllning