Idag blev det en riktig nostalgitripp. Falukorv i ugn var det nog minst 20 år sedan jag gjorde! Jag ville testa att ge den lite vuxnare smaker än senap, ketchup och mild ost. Jag körde dijonsenap och parmesan istället och det blev på riktigt hur gott som helst! Det här kommer det definitivt bli fler gånger. Jag kikade på lite olika recept och såg ett där Tareq Taylor hade morötter och purjolök i botten av formen, det snodde jag rakt av. Gott med lite grönsaker som bakas samtidigt i ugnen! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Falukorv i ugn, 4-6 portioner 1 falukorvsring 2 morötter 1 purjolök 1 tomat 1 gul lök 1 msk dijonsenap 50 g riven parmesan Till servering: Hemgjort mos är godast! Receptet hittar du här: Potatismos Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. 2. Skala morötterna och skär dem i bitar. Dela purjolöken på längden, skölj och skär den i bitar. Lägg morötter och purjo i en lagom stor ugnsform för falukorvsringen. 3. Skär ett snitt i korven varannan centimeter och två tredjedelar igenom. Lägg korven ovanpå grönsakerna. 4. Dela tomaten och skär halvmånar, skala och gör samma sak med löken. Stick ner varannan tomat och varannan lök i alla snitt i korven. 5. Bred på dijonsenap över hela korven och toppa med riven parmesan. 6. Baka mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter tills den fått fin färg. Vill du ha fler goda middagstips så hittar du alla mina recept här: Middagstips