Jag kallar det här farmorskött :) När farmor levde och man var och hälsade på så hade hon nästan alltid något gott kött puttrande på spisen. Det var ofta fläskkotletter och när man åt dem så var det sådär så att det föll sönder när man skar i det. Lite som pulled pork, fast ändå inte, så mycket godare! Jag har tyvärr inte hennes recept, men försökt efterlikna det här! Farmorskött, 4 portioner 800 g fläskkotletter 2 gula lökar 1 msk soya salt svartpeppar 2-3 dl vatten + smör att steka i Gör så här: 1. Skiva kotlettraden i lagom stora bitar om den inte redan är färdigskivad. 2. Skala och skiva löken. 3. Stek kotletterna i smör i en het gryta så att de får ordentligt med färg salta och peppra efter smak. Sänk värmen och tillsätt löken och stek den blir mjuk. 4. Häll på vatten och soya så att det täcker köttbitarna. Lägg på locket och låt sjuda 2-3 timmar på spisen. 5. När köttet är riktigt mört är det klart. Smaka av med salt och peppar. 6. Servera med kokt potatis som du "stompar" (mosar) och har på skyn från grytan. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika