Husmanskost när den är som bäst! Färsbiff med karamelliserad lök, pressgurka och potatis. Så otroligt gott! Receptet på pressgurka hittar du här: Pressgurka För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Färsbiff med lök, 4 portioner 500 g nötfärs 1 gul lök 1 dl vispgrädde 1 ägg 1 dl ströbröd 1 tsk salt 1/2 tsk nymalen svartpeppar + smör till stekning Karamelliserad lök 2 gula lökar (stora) 2 tsk råsocker eller strösocker + smör till stekning Servera med potatis och pressgurka Gör så här: 1. Finriv löken i en rymlig bunke. 2. Blanda ner vispgrädde, ägget, ströbröd, salt och svartpeppar och blanda samman. Låt svälla 5 minuter. 3. Blanda ner nötfärsen och blanda ordentligt. Forma 4 stycken stora biffar eller 8 små. 4. Börja med att karamellisera löken som tar lite tid. Skala och skiva 2 lökar. (Här brukar det vara bra att sätta på potatisen också) 5. Stek löken på medelvärme i smör tills de är mjuka och börjar få fin färg. Strö över socker och stek ett par minuter till. Lägg i en skål och ställ åt sidan. 6. Stek färsbiffarna på medelvärme i rikligt med smör tills de är genomstekta, cirka 5 minuter på varje sida. 7. Häll lite vatten i stekpannan och stek ur smakerna, sila av och du har en god steksky till potatisen. 8. Servera biffarna med potatis, pressgurka och skyn. Vill du ha fler recept på husmanskost och middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips