Jag älskar husmanskost och hemgjorda färsbiffar är ju bara för gott! Vi har hittat mycket svamp på sistone och häromdagen lagade jag färsbiffar med kantarellsås... SÅ GOTT! Färsbiffar med kantarellsås, 4 portioner 1 gul lök 0,5 dl ströbröd (går bra med glutenfritt ströbröd också) 0,5 dl mjölk 1 ägg 500 g nötfärs 1 tsk salt 0,5 tsk nymalen svartpeppar + smör att steka i Kantarellsås: 200 g färska kantareller eller trattkantareller 1 gul lök 2 msk smör 3 dl matlagningsgrädde 1-2 tsk soya salt och svartpeppar Gör så här: 1. Skala och finhacka löken, stek den mjuk i lite smör. 2. Blanda ströbröd med mjölk och ägget och låt svälla 5 minuter. Blanda i det stekta löken, nötfärs, salt och svartpeppar. Forma till biffar och stek tills gyllenbruna. Lägg i en form och täck med folie och ställ i ugnen på 100 grader så de håller sig varma. 3. Tillsätt 1 dl vatten i stekpannan och koka ur alla goda smaker, häll steksyn i en skål och spara. 4. Lägg kantarellerna i torr stekpanna och stek tills vattnet kokat ur svampen, tillsätt smör och finhackad gul lök och stek gyllene. 5. Tillsätt stekskyn, grädde, soya och låt sjuda 5 minuter tills den börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar. 6. Servera med kokt potatis eller kanske potatismos. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda recept med kantareller så kommer här lite tips! Recept: Fläskfilégryta med kantareller Recept: Kantarell carbonara Recept: Kantarelltoast Recept: Kantarellpaj med västerbottenost