När jag bodde på Rhodos var det här en av mina favoriter när vi åkte till stranden, en fetaostpaj på filodeg som blir fantastisk frasig! Bredvid huset jag bodde låg en liten affär som hade de här pajerna och de var ofta nybakade och ljumma. Precis hur goda som helst! Frasig filodeg + fetaost och krångligare än så behöver det faktiskt inte vara för att göra en riktigt god och matig paj. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Fetaostpaj på filodeg, 4 st ca 400 g filodeg 300 g fetaost 100 g smör 1 ägg sesamfrön Gör så här: 1. Tina upp filodegen om den är fryst. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Dela fetaosten i fyra lika stora delar. Smält smöret. 3. Lägg en bit fetaost på ett ark filodeg, pensla hela arket med smör. Sedan tar man ett ark filodeg i taget och penslar med smör mellan varje lager. Jag använde cirka 4-5 ark per bit fetaost. 4. Lägg pajerna på en plåt med bakplåtspapper, skär några snitt ovanpå för att ångan ska kunna pysa ut. 5. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite sesamfrön. 6. Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg. 7. Serveras som de är, eller med lite sallad. Här hittar du recept på små gerkiska pajer med smördeg: Grekiska pajer