Vi äter lite för lite fisk här hemma, men något som jag verkligen älskar att göra är en riktigt smarrig fiskgratäng! Speciellt på hösten så värmer det gott i magen och den här fiskgratängen med citon och dillsås är tungsmackande god! Jag gör min fiskgratäng med hemgjort potatismos enligt det här receptet: Potatismos, men det går såklart bra att göra på pulvermos också, jag förstår verkligen att man behöver lite genvägar ibland om man inte har tiden! Fiskgratäng med citron och dillsås, 4 portioner 400 g torskfilé eller annan vit fisk En burk skalade räkor (ca 150 g räkor) salt och svartpeppar 4 portioner potatismos Citron och dillsås: 25 g smör 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk hackad dill saften av 1/2 ciron salt och svartpeppar ca 1 msk ljus maizenaredning Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Lägg den upptinade torskfilén i en ugnssäker form. Salta och peppra och täck med folie. Tillaga fisken i ca 10 minuter tills den är nästan klar. 3. Gör potatismoset. 4. SÅS - Smält smöret och tillsätt grädde, mjölk samt spadet från den tillagade fisken. Låt sjuda 5 minuter. 5. Tillsätt dill, citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar. red såsen med maizenaredningen. 6. Spritsa eller klicka potatismos runtom fisken 7. Krama ur vätskan ur de skalade räkorna. Fördela dem över fisken. Spara några räkor till dekoration. Häll såsen över fisken. 8. Spritsa eller klicka moset med en sked runt kanten på formen och gratinera i mitten av ugnen, 10-15 minuter. 9. Dekorera med resten av räkorna, citronklyftor och dill. Vill du ha fler goda middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika