Den här fisksoppan har jag gjort till bloggen tidigare, men den är så himla god så här kommer den igen! Godaste fisksoppan jag vet som är mild och smakrik och bara helt perfekt! Den här fisksoppan var det enda sättet mamma fick i mig fisk när jag var liten :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Fisksoppa, 4 portioner 1 purjolök 250 g rotselleri 3-4 morötter 2 msk olivolja 1,5 liter vatten 1 tsk basilika 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 15 vitpepparkorn 2-3 tsk salt 0,5 kg potatis 400 g torskfilé 2 dl vispgrädde Gör så här: 1. Skölj och finhacka purjolöken. 2. Skala rotselleri och morötter, tärna rotsellerin och skär morötterna i slantar. 3. Stek purjolöken mjuk i oljan i en stor kastrull. 4. Tillsätt vatten, morötter, rotselleri, kryddor och salt. Låt koka upp och sjuda ca 10-15 minuter tills morötterna och rotsellerin börjar bli mjuka 5. Skala, dela och tillsätt potatisen och koka tills den är färdig. 6. Skär fisken i bitar på ca 3-4 cm, tillsätt dem och rör om försiktigt. Låt sjuda 3-4 minuter 7. Tillsätt grädden och smaka av med lite salt. 8. Servera gärna med lite hembakat bröd! Vill du ha fler lättlagade och goda middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips