Den här grytan blev verkligen något av det godaste jag ätit! Emil bad mig göra en riktigt mustig fläskfilégryta, och självklart får han det :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Fläskfilégryta med bacon och champinjoner, 4 portioner 250 g färska champinjoner 2 gula lökar 150 g bacon 600 g fläskfilé 2 dl rödvin 1 tsk timjan 3 dl vispgrädde Salt & svartpeppar Smör 2-3 tsk soya ev. lite maizenastärkelse 1-2 tsk Gör så här: 1. Skölj och dela champinjonerna. Skala och hacka löken. Skär baconet i mindre bitar. 2. Lägg champinjonerna i en torr stekpanna med lite vatten i botten. Låt vätskan i champinjonerna koka ur på medelvärme. 3. När vätskan kokat bort, tillsätt bacon och lök och salta och peppra lite. Fräs tills allt är gyllenbrunt, lägg sedan över i en gryta. 4. Putsa fläskfilen och skär i mindre bitar, jag brukar skiva cirka 1 cm tjocka skivor som jag delar en gång. 5. Stek fläskfilén i smör på hög värme i omgångar salt och peppra. Lägg köttet i grytan. Häll på vinet i stekpannan och låt sjuda ett par minuter, häll sedan vätskan i grytan. 6. Ställ grytan på plattan och tillsätt timjan och vispgrädde. Låt koka upp och sjuda cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soya. 7. Känns grytan lite rinnig kan du reda den med lite maizenastärkelse. 8. Servera med potatis, pasta eller ris. Älskar du också sådana här grytor som går rätt fort att göra, då kommer du älska denna med kantareller! Fläskfilégryta med kantareller