När min sambo Emil får välja vilken maträtt han vill så är det ofta någon smakrik gryta, och idag blev det fläskfilégryta med soltorkad tomat, bacon, rödlök och timjan. Den blev så mustig och god! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Fläskfilégryta med soltorkad tomat, 4 portioner 600 g fläskfilé 140 g bacon 1 rödlök 200 g soltorkade tomater 2 dl mjölk 2 dl vispgrädde 2 tsk dijonsenap 1 tsk timjan 1 msk soya (Jag använder Tamarinsoja) salt & peppar ev. lite maizenaredning Smör till stekning Till servering: Pasta, potatis eller ris, alla tre saker passar utmärkt. Gör så här: 1. Skiva köttet i 1 cm tjocka skivor. Tärna bacon och hacka rödlöken och strimla soltorkade tomaterna. 2. Stek köttet i smör så att skivorna får fin färg i en rymlig stekpanna, salta och peppra. 3. Lyft ur köttet och stek baconet tills det börjar få färg. Lägg i löken och stek med tills den är mjuk. 4. Lägg tillbaka köttet samt soltorkade tomater, mjölk, grädde, dijonsenap, timjan och soya och rör samman och låt sjuda ca 5 minuter. 5. Smaka av med salt och peppar och red eventuellt med lite maizena om du vill ha en tjockare konsistens på grytan. Jag brukar tänka att om man serverar med pasta vill jag ha en lösare sås och med potatis lite tjockare. Den här fläskfilégrytan är också supergod: Fläskfilégryta Bourguignon