När sambon Emil får välja favoritmat så är det alltid fläskfilépasta :) Det ska vara mycket smak och sås och jag tycker ju också om grytor. Här är en vi testade sist som blev riktigt mustig! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott! Fläskfilépasta med rödvin och soltorkade tomater, 4 portioner 400 g pasta 250 g färska champinjoner 1 gul lök 1 pkt bacon 1 vitlöksklyfta 600 g fläskfilé 2 dl rödvin 2 dl vispgrädde 2 dl creme fraiche 10 soltorkade tomater 1 tsk torkad timjan Salt & svartpeppar Smör 2-3 tsk soya ev. lite maizenastärkelse 1-2 tsk Till servering: Pasta efter tycke och smak, men penne passar riktigt bra som fångar upp såsen. Parmesan Gör så här: 1. Skölj och dela champinjonerna. Skala och hacka löken. Skär baconet i mindre bitar. 2. Lägg champinjonerna i en torr stekpanna med lite vatten i botten. Låt vätskan i champinjonerna koka ur på medelvärme. 3. När vätskan kokat bort, en klick smör, lök, bacon och vitlök salta och peppra lite. Fräs tills allt är gyllenbrunt, lägg sedan över i en gryta. 4. Putsa fläskfilen och skär i mindre bitar, jag brukar skiva cirka 1 cm tjocka skivor som jag delar en gång. 5. Stek fläskfilén i smör på hög värme i omgångar salt och peppra. Lägg köttet i grytan. Häll på vinet i stekpannan och låt sjuda ett par minuter, häll sedan vätskan i grytan. 6. Ställ grytan på plattan och tillsätt vispgrädde och creme fraiche. Skiva de soltorkade tomaterna och lägg i grytan. 7. Låt koka upp och sjuda cirka 5 minuter. Smaka av med timjan, salt, peppar och soya. 8. Känns grytan lite rinnig kan du reda den med lite maizenastärkelse. 9. För att lyxa till det, blanda pastan i med grytan så att allt får mycket sås och smak. Riv över parmesan. Vill du ha fler goda middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips