Om jag bara fick välja en sak att äta resten av livet så skulle det bli pannkaka, i alla fall med på topplistan av val! Idag blev det fläskpannkaka i långpanna som jag serverade med rårörda lingon, så gott! Perfekt mat som lagar sig själv i ugnen. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Fläskpannkaka i långpanna, 4 portioner 375 g stekfläsk 4 dl vetemjöl 7 dl mjölk 3 ägg 0,5 tsk salt + smör att smörja långpannan Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en långpanna på cirka 30x40cm i diameter med smör. 2. Skiva stekfläsket i mindre bitar, fördela i långpanna och stek i ugnen i 10 minuter. 3. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken tills klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet. 4. Knäck i äggen och tillsätt salt och vispa ihop. 5. Häll smeten i långpannan över fläsket. 6. Baka mitt i ugnen 25-30 minuter tills pannkakan har fått fin färg och stannat helt. 7. Servera gärna med rårörda lingon! Vill du ha fler smarriga recept på pannkakor så hittar du massor av mina recept här: Pannkakor