Här är en riktig klassiker som är så himla god att göra hemma! Perfekt om du har fått ris över men oftast kokar jag riset innan. Vi är ganska hungriga i vår lilla familj så rester är något vi sällan har :) Om man vll göra detta snabbare kan man köpa frysta wok-grönsaker, men jag gillar färska bäst och tycker det är värt de extra minutrarna att skala och hacka själv. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Fried rice med kyckling, 4 portioner 2,5 dl basmatiris 2 tsk röd currypasta 600 g kycklingfilé 2 morötter 1 röd paprika 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk färsk ingefära 2 ägg 100 g sockerärtor lime koriander olja till stekning salt och peppar Gör så här: 1. Koka riset enligt förpackningen. 2. Värm upp oljan i stek eller wokpannan och fräs den röda currypastan en minut, lägg i kycklingfilén och stek tills den är genomstekt. Lyft ur kycklingen och lägg åt sidan. 3. Skala och skiva morötterna i tunna stavar, skiva paprikan och löken. Finhacka vitlök och ingefära. 4. Stek morötterna, paprikan och löken i lite olja tills de blir mjuka fast har lite kärna kvar i sig. Avsluta med att steka med vitlök och ingefära. Lyft ur grönsakerna och lägg med kycklingen. 5. Fräs riset tills de får ordentligt med färg. Knäck i äggen på slutet och rör om så att det blir finfördelat. 6. Blanda samman riset med kyckling och grönsaker i stekpannan och värm på ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. 7. Garnera med skivade sockerärtor, koriander och lime, servera med soja och sweet chili-sås. Vill du ha fler middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips