Jag älskar att lägga in ägg i rödbetslag så att de blir underbart rosa och fina! Nu sist jag gjorde dem så passade jag på att använda rödbetorna som jag färgar lagen med för att göra en god fyllning också. Fyllda ägghalvor, eller deviled eggs som det heter på engelska. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Fyllda ägg, 12-16 halvorRöda ägg6-8 ägg1 rödbeta5 dl vatten2 dl strösocker1 dl ättika1 tsk saltFyllning:Äggulorna från de rosa äggen2 msk majonnäs1-2 tsk dijonsenap0,5 dl rivna och kokta rödbetor (från lagen)2-3 msk matoljasalt och svartpepparGräslökGör så här:1. Skala och riv rödbetan.2. Koka upp vatten, socker, ättika, salt och rödbeta i en kastrull och låt sjuda 30 minuter. Låt svalna helt.3. Koka äggen 6-7 min. Spola äggen i kallt vatten och låt svalna. Skala äggen, lägg i en glasburk och sila över den kalla lagen. Spar de rivna rödbetorna till fyllningen.4. Låt stå i kylen över natten.5. Dela äggen och gröp ur äggulorna och lägg i en mixerkanna.6. Tillsätt majonnäs, dijonsenap, rivna rödbetor och mixa samman till en slät fyllning. Tillsätt olja om den är väldigt fast i konsistensen.7. Smaka av med salt och peppar. Sprita fyllningen i ägghalvorna och dekorera med gräslök. Vill du testa en gul variant så hittar du recept på det här: Gula ägghalvor