Häromdagen testade jag att göra en glutenfri fläskpannkaka för första gången. Den blev så god!! Min sambo har celiaki och den här fick toppbetyg! Den går utmärkt att göra till en vanlig ugnspannkaka också, då är det bara att skippa fläsket. Jag använde Lailas gula, det är den glutenfria mixen jag använder mest eftersom det är helt glutenfri. Vissa kan ha glutenfri vetestärkelse men det fungerar inte för sambon utan vi kör helt glutenfritt. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Glutenfri fläskpannkaka, 4 portioner 375 g skivat fläsk 5 dl Lailas gula mjölmix (Eller någon annan du gillar) 6 dl mjölk 0,5 tsk salt 3 ägg Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj långpannnan till ugnen. 2. Skiva fläsket i mindre bitar. Lägg i långpannan och stek i ugnen i 10 minuter. 3. Vispa samman mjölmix och mjölk. Tillsätt ägg och salt. 4. Fördela smeten i långpannan och baka ugnspannkakan i 25-30 minuter tills den fått fin färg. 5. Serverea gärna med rårörda lingon. Jag är lite smått galen i pannkaka och gör pannkakor på massa olika sätt, kika här om du vill ha fler recept på pannkakor: Fredriks pannkakor