Här är ett recept på en riktigt god glutenfri lasagne! Nu blir det lite ofrivillig reklam, men jag har läääängtat efter att Barilla ska göra glutenfria lasagneplattor och nu finns de äntligen, och de var precis lika goda som jag hoppats på. Eftersom min sambo har celiaki så äter vi bara glutenfri pasta och vi har testat alla, ja på riktigt, alla sorter. Barilla smakar precis som vanlig pasta och det finns tuggmotstånd kvar. Andra lasagneplattor vi har testat blir mest som en gröt. Glutenfri lasagne, 4 portioner 400 g köttfärs 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 400 g krossade tomater 2 msk tomatpuré 2 tsk torkad timjan 1 dl vatten 1 msk köttfond eller 1 buljongtärning salt och svartpeppar 9 glutenfria lasagneplattor (Jag använde Barillas, men det går såklart bra att använda andra. Ändra då ugnstiden enligt förpackningen) Glutenfri 0stsås: 7 dl mjölk 1 dl ljus maizenaredning 3 dl riven ost salt malen muskot + parmesan eller extra ost att toppa med Gör så här: 1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning. 3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, timjan, vatten, köttfond. Låt såsen sjuda 10 minuter och smaka av med salt och svartpeppar. 4. Koka upp mjölken i en kastrull under omrörning så att det inte bränns i botten. Vispa ner maizenaredningen och låt sjuda 2-3 minuter. 5. Dra av såsen från plattan och rör ner den rivna osten och smaka av med salt och muskot. 6. Varva ostsås, köttfärssås, och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Börja med lite sås i botten och avsluta med ostsåssås. Strö eventuellt över lite extra ost eller parmesan. 7. Grädda i mitten av ugnen i 60 minuter. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha tips på mer glutenfri mat? Då kan du kika igenom mina middagstips. Typ 90% av alla recept är eller går att göra glutenfria. Alla recept hittar du här: Middagstips