Jag har testat många olika glutenfria pajdegar och det här är den som hållit ihop allra bäst! Jag använde Lailas blå mjölmix, använder man någon annan så kan man behöva ha i lite mer eller lite mindre då alla glutenfria mjölmixar har olika egenskaper. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Glutenfri matpaj, 4 portionerPajdeg:100 g smör3 dl glutenfri mjölmix1 äggFyllning:3 ägg2,5 dl mat eller vispgrädde0.5 tsk salt0.5 tsk grovmalen svartpeppar150 g rökt skinka150 g riven ost10 st cocktailtomaterGör så här: 1. Finfördela smöret i mjölmixen i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta ihop snabbt ihop till en deg. 2. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ i kylen i 15 minuter.3. Förgrädda pajskalet i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter.4. Skär skinkan i strimlor. Vispa samman ägg, mjölk, salt, och peppar. 5. Blanda i skinkan och rivna osten. 6. Fyll pajen med fyllningen och lägg på cocktailtomater. 7. Sänk värmen på ugnen till 200 grader och baka pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter tills fyllningen känns fast och fått fin färg. Söker du mer glutenfria recept har jag många olika här: Glutenfri bakning