Jag har ju bakat en hel del pizza på sistone för att testa olika degar. Då blir alltid Emil så avis eftersom han inte kan äta gluten, och då får jag ju baka lite glutenfritt också. Jag ville testa en deg som blev mer som vanligt istället för alternativ som mandelmjölspizzan jag brukar göra till honom. Den här glutenfria pizzan blev på riktigt den godaste han ätit! Jag använder oftast Lailas gula mjölmix eftersom den inte innehåller glutenfri vetestärkelse. Jag tycker helt enkelt den är bäst och enkel att jobba med. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Glutenfri pizza, 4 pizzor 2,5 dl ljummet vatten 25 g jäst 1 msk olivolja 1 msk honung 0,5 tsk salt 5,5 dl mjölmix (jag använde Lailas gula) Gör så här: 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst upp sig. 2. Blanda i olivolja, honung, salt och all mjölmix och blada tills du har en slät deg, eller smet är nästan bättre beskrivning. Degen ska vara lös och kladdig. 3. Plasta bunken och låt jäsa 30 minuter. Ta upp degen på ett lätt mjölat arbetsbord och knåda ihop den. 4. Dela degen i fyra jämnstora bitar. Kavla ut varje del och lägg på bakplåtspapper. 5. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in plåtarna i ugnen så de blir heta. 6. Lägg på valfri fyllning och baka pizzorna på heta plåtar i ugnen i 10–12 minuter. Min enklaste glutenfria pizza är mandelmjölspizzan, den är också supergod men den botten är lite mer mastig och inte som pizzadeg. Receptet hittar du här: Mandelmjölspizza