Såhär brukar jag göra när jag gör glutenfri schnitzel till sambon. Det är verkligen superenkelt och precis lika gott och frasigt som vanlig schnitzel. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Glutenfri schnitzel, 4 portioner 600 g skinkschintzel, eller kalvfilé, eller fläskfilé 2 ägg salt och svartpeppar 1 dl glutenfri mjölmix 2 dl glutenfri panko (Glutenfritt större ströbröd) smör och olja till stekning Gör så här: 1. Banka ut köttskivorna riktigt tunt. Krydda med salt och peppar. 2. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt. 3. Häll mjölmix och panko i två andra djupa tallrikar. 4. Vänd köttskivorna först i i mjölmix, därefter i ägg och sist i panko. 5. Stek dem i rikligt med smör och olja ca 4 minuter per sida. Klassiskt tillbehör till schnitzel: 1 citron kapris 4 ansovisfiléer Gör så här: 1. Skiva en skiva av citronen och ta bort eventuella kärnor. Dela på ansjovisfilén längs med och lägg i en cirkel på citronen, fyll cirkeln med kapris. Vid servering: Stekt potatis gröna ärtor Här hittar du fler av mina middagstips, de allra flesta är glutenfria: Middagstips