I år testade jag min vanliga västerbottenpaj, fast med en en riktigt smarrig glutenfri botten! Jag ville inte att den bara skulle vara ljus utan med lite tugg i, så jag gjorde den på en grov mjölmix och det blev hur bra som helst! Glutenfri västerbottenpaj, 6 portioner Pajdeg: 3 dl glutenfri mjölmix (jag använde sempers grova mix) 0,75 dl naturell olja 0,5 dl kallt vatten 0,5 tsk salt 1 äggula Fyllning: 1 gul lök 200 g västerbottensost 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 gul lök Salt och nymalen svartpeppar + smör till att smöra form och steka lök Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform på cirka 25 cm i diameter. 2. Mät upp mjölmix i en skål och tillsätt salt, olja, vatten och äggula. Knåda ihop till en deg och tryck ut i pajformen. Nagga med en gaffel och förbaka 10 minuter mitt i ugnen. 3. Hacka löken och fräs den mjuk i lite smör. 4. Fördela västerbottensost och löken i pajskalet. 5. Blanda ägg, grädde, salt och peppar, häll det över osten och löken. 6. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter och den har fått en fin gyllenbrun färg. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!