Grekisk potatis, som en hybrid mellan kokt och ugnsstekt potatis med massor av smak! Jag har bott en sommar på Rhodos och en sommar på Kreta och på hotellet jag jobbade så fick vi ofta en potatis som var så mjuk, god och smakrik som jag velat testa. Idag blev det av och jag liksom färdades tillbaka med smakminnen direkt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Grekisk potatis, 4 portioner1 kg fast potatis0,5 dl olivolja1 Msk torkad oregano1 tsk salt2 krm svart Peppar3 dl vatten1 citron, saftenGör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Tvätta potatisen och skär i klyftor. Jag körde med skal på. 3. Blanda potatisen med olivolja och kryddor och lägg i en rymlig ugnsform. 4. Blanda vatten och citronsaft och fyll i formen. Vattnet kommer att dunsta bort under tiden i ugnen. 5. Baka mitt i ugnen i 50-60 minuter. Rör då och då och och pannan blir torr kan du fylla på med lite vatten. 6. Servera som tillbehör till allt du kan tänka dig vilja ha en riktigt god potatis till!TIPS: Vattnet ska koka bort helt, men det kan fastna lite i pannan om det försvinner för fort. När potatisen fått fin färg och känns mjuk kan du sluta fylla på med vatten. Här hittar du recept på tzatziki och en riktigt god souvlaki.