Något som jag verkligen gillar att grilla är flankstek! Det är en relativ billig styckdetalj, och den är så god at grilla! Antingen bara grilla med salt och peppar och servera med en god gremolata. Eller så kan man marinera som jag testade denna gång, precis hur gott som helst! Grilla flankstek, 4 portioner 800 g flankstek 2 vitlöksklyftor 1 dm purjolök 0,5 dl soja saft och zest från 1 lime 2 msk olivolja 0,5 tsk salt 0,5 tsk nymalen svartpeppar Gör så här: 1. Skala och hacka vitlöken. Skölj och finhacka purjolöken. 2. Blanda soja, limesaft och zest, olivolja, vitlök, purjolök, salt och peppar till en marinad. 3. Lägg köttet i en plastpåse. Häll över marinaden. Låt dra i kylen minst 1 timme, gärna längre. 4. Lyft ur och torka av köttet. Grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt köttet vila 10 minuter, köttet ska nå cirka 58 grader i innertemperatur. Skär köttet tvärs över muskelfibrerna i tunna skivor. 5. Servera med t.ex sallad, potatissallad eller klyftpotatis. Gremolata + grillad flankstek är grymt ihop! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika