Den här soppan testade vi häromdagen och den blev sååå god! Ofta har grönsakssoppor fond eller buljong i sig, men den här behöver verkligen inget extra utan det är bara massor av god smak av de grönsaker och örter som man gör soppan på. I receptet står det 0,5-1 tsk chiliflakes, det beror på om du gillar starkt eller inte. Vi gillar när det hettar till lite så vi hade i 1 tsk. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Grönsakssoppa, 4 portioner 1 liten purjolök 1 vitlöksklyfta 1 msk matolja 4 potatisar 300 g rotselleri 2 morötter 1 liter vatten 1 tsk salt 1 tsk torkad timjan 0,5-1 tsk chiliflakes 1 dl matlagningsgrädde Serveringsförslag: nybakat bröd creme fraiche Färsk timjan Gör så här: 1. Skölj och hacka purjolöken. Finhacka vitlöken. 2. Skala potatis, rotselleri och morötterna. Tärna i 1x1 cm stora tärningar. 3. Hetta upp oljan och fräs på purjolök och vitlök tills de är mjuka. Häll på vattnet, salt, timjan och chiliflakes. Tillsätt rotselleri och morötter och låt sjuda 10 minuter under lock. 4. Tillsätt potatisen och låt sjuda tills potatisen är mjuk (10-15 minuter) 5. Tillsätt grädden och smaka av med salt och svartpeppar. 6. Servera gärna med bröd och en klick creme fraiche. Vill du ha fler tips på goda soppor så hittar du alla mina recept här: Fredriks soppor