Det är många av mina vänner som bara äter kycklingfilé, men då missar man mycket av den goda smaken på kycklingen! Hel kyckling i ugn där potatisen bakas samtidigt är genialiskt när man inte vill krångla i köket! Lite som plåtmat, fast jag använde en ugnsform :) Jag kryddade kycklingen med citron och örter, men det går såklart utmärkt att krydda med exakt vad du vill! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hel kyckling i ugn med mandelpotatis, 4 portioner 1 hel kyckling 50 g rumsvarmt smör zest av en citron 2 msk färska örter, jag använde timjan och basilika 1 tsk salt 0,5 tsk nymalen svartpeppar 1 kg mandelpotatis Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i ugnsformen. 2. Blanda smöret med, zest, örter och och kryddor och gnid in kycklingen ordentligt. 3. Skölj och borta potatisen ordentligt, om man vill kan man skala den, men jag äter alltid potatis med skal. Är potatisarna stora så kan du dela dem en gång. 4. Lägg potatisen runt kycklingen och dela på citronen och lägg dem i formen. Salta och peppra potatisen lite lätt. 5. Baka i nedre delen av ugnen i 60-80 minuter tills kycklingen har en innertemperatur på 76-80 grader, mät på den tjockaste delen. Känn med en sticka att potatisen är mjuk. 6. Jag serverade med skysåsen som blir i pannan, men man kan också servera med t.ex tzatziki som passar utmärkt! Vill du ha fler middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips