Vi grillar ofta hel fläskfilé, det blir så saftigt och smakrikt och perfekt när man är sugen på grillat. Vi väljer alltid svensk fläskfilé, och gärna rapsgris, den tycker vi är allra godast! Här är mina bästa tips för att verkligen lyckas med grillningen. Enklast är om du har en grilltermometer till hands så du kan mäta innertemperaturen. Som marinad använde jag bara mitt enkla marinad, receptet hittar du här: Marinad till grillat För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Helgrillad fläskfilé 6-800 g fläskfile för 4 portioner 1 sats marinad Gör så här: 1. Putsa och marinera köttet, gärna 3-4 timmar, men annars kan du bara blanda på det. 2. Tänd grillen med kolet på ena sidan av grillen så att du kan grilla på indirekt värme. 3. Grilla på köttet så att det får färg direkt ovanför kolen. 4. Lägg fläskfilen på den sidan utan kol och lägg på locket. Låt grilla under lock 15-25 minuter. 5. Ta innertemperaturen, när fläskfilén når 65 grader vid den tjockaste delen av biten, ta av från grillen och låt vila 10 minuter. Temperaturen fortsätter att gå upp även efter du tagit av den från värmen. Många grillar på köttet tills det når 72 grader, och då kommer det att gå över och bli torrt. 6. Skär upp och servera med goda tillbehör!