Tricket för att få ett riktigt saftigt kött som är jämnt rosa igenom hela är att köra det på låg värme i ugnen under lång tid. Här är mitt enklaste trick för att lyckas med t.ex ryggbiff som både jag och Emil älskar! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Helstekt ryggbiff i bit 1 hel bit ryggbiff, räkna med ca 200 g per person salt och peppar samt smör att steka i Gör så här: 1. Sätt ugnen på 100 grader, över och undervärme. Salta och peppra rejält runt hela köttbiten. Tänk att det är bara lite salt och peppar när man sedan skivar upp köttet. 2. Stek snabbt på hög värme i stekpannan på alla sidor så att de får ordentligt med färg. 3. Lägg köttet i en ugnsform och stoppa i en termometer. Ställ köttet mitt i ugnen och kör till mellan 52-54 grader. För en bit på 1 kg så tar det cirka 1-1,5 timme. 4. Ta ut köttet och låt vila 15 minuter innan du skär upp tunna bitar. Det tar lite tid, men det blir så himla gott och saftigt kött!