Hemgjord pizza är ju faktiskt godast! Då kan man ha på precis allt man gillar! Jag tycker det är roligt att göra flera små pizzor så kan gästerna få ha på vilken topping de vill! Bästa Pizzadegen, 4 pizzor 25 g jäst 3,5 dl vatten 0,5 dl olivolja 2 dl durumvetemjöl 6,5 dl vetemjöl special 1 tsk salt Toppingförslag: Ost - gärna mozzarella Tomatsås Färska grönsaker Skinka Bacon Salami Dragon eller basilika är gott att toppa med vid servering! Jästid: Snabb – Ljumma vattnet till 37 grader och låt jäsa 30-40 minuter. Mellan – Använd kallt vatten och låt jäsa 1,5-2 timmar Långjäst – Kallt vatten och låt degen jäsa i kylen över natten. Gör så här: 1. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i 10 minuter i maskin. 2. Låt jäsa så långe som du bestämt. 3. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord, jag använder durumvetemjöl när jag bakar ut degen. 4. Dela i fyra lika stora delar utan att knåda degen. Kavla eller dra ut degen till lagom storlek. 5. Ha på fyllning. Jag brukar ha på tomatsås, sen ost och sist olika grönsaker eller skink. 6. Baka pizzan på 250 grader, gärna varmluft. Har du en baksten så använd den, annars kan du använda en het plåt så att pizzan får mycket värme underifrån och blir färdigbakad. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Här kan du se en video när jag bakar den här pizzan: [embed]https://youtu.be/I7M1Tt2P5xM[/embed] Här hittar du recept på en snabbare pizza utan jäst: Pizza i långpanna