Vi har hittat en massa svamp nu och jag har varit så sugen att testa detta! En Kantarell carbonara med massor av kantareller! Det blev sååååå gott, sådär på-riktigt-gott! Vi äter lite för lite vegetariskt här hemma, men när det är såhär gott så är det inga problem alls! Det blir ju även lite extra gott när man plockat kantarellerna själv också! Jag använde mest trattkantareller eftersom vi hittade flest sådana. jag tycker personligen att de är mycket godare än gula. de smakar mer och man kan göra så mycket gott med dem! Vi hittade några gula och de smörstekte jag bara och toppade rätten med. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Kantarell carbonara, 4 portioner 400 g spagetti 250 g kantareller 1 gul lök 3 dl grädde 100 g parmesan salt + nymalen svartpeppar smör att steka i ev. äggula vid servering Gör så här: 1. Sätt på en kastrull vatten till pastan och salta rejält. 2. Grovhacka kantarellerna och lägg i en torr medelvarm stekpanna. Låt vattnet koka ur kantarellerna, tillsätt sedan en rejäl klick smör och låt steka tills de börjar få lite färg. 3. Finhacka löken och stek den med kantarellerna till den är mjuk. 4. Tillsätt grädden och smaka av med lite salt och peppar. 5. Koka pastan enligt anvisningarna. 7. Häll av pastavatten. Häll tillbaka pastan i kastrullen och häll på kantarellerna med grädden och riven parmesan. Rör om så osten smälter och att det blir välblandat. 8. Servera gärna med lite extra riven parmesan, kanske en äggula och lite smörsteka gula kantareller om du hittat några sådana! Doften av trattkantarellerna är så god! Höst och lycka i samma doft! Älskar du också kantareller så måste du testa den här fläskfilégrytan med kantareller, den gör jag superofta! Recept: Fläskfilégryta med kantareller Lycka till i köket! Här ska det plockas lite mer svamp nu!