En riktigt god soppa med nybakat bröd, mer än så behövs inte! Jag älskar att bjuda på soppmiddag! Vem uppskattar inte det liksom :) Supergod kantarellsoppa på trattkantareller och en skvätt sherry! Har du inte sherry hemma så kan du pressa i lite citron och en extra skvätt vatten. Det blir också supergott och man får den där lilla syran som gör hela soppan! Kantarellsoppa, 4 portioner 200 g trattkantareller 1 gul lök 25 g smör 5 dl vatten 3 dl vispgrädde 0,5 dl sherry 2 tsk soya salt och svartpeppar Gör så här: 1. Dela kantarellerna i mindre bitar och lägg i torr gryta och låt vätskan koka ur. Tillsätt smör och hackad gul lök och fräs tills löken blir mjuk. 2. Tillsätt vatten, vispgrädde, sherry och soya och låt sjuda 10 minuter. 3. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och nymalen svartpeppar och eventuellt en liten skvätt sherry till. Jag serverade mitt grekiska lantbröd till soppan, receptet på det hittar du här: Grekiskt lantbröd För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika