Igår var jag och Emil ute i skogen på jakt efter tidiga kantareller, det hittade vi inga alls men vi hittade massor av fins karljohansvampar! Så det blev en mustig karljohansvampsoppa till middag som blev hur god som helst! Nu hade jag en skvätt vitt vin hemma, har du inte det kan du använda vatten med lite pressad citron i så får du den härliga syran som passar så bra i soppa. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Karljohansvampsoppa, 2 stora portioner 300 g färsk karljohansvamp 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 2 dl vitt vin 3 dl vispgrädde 1 msk grönsaksfond eller 1 grönsaksbuljongtärning salt, svartpeppar & lite soja + smör att steka i Gör så här: 1. Borsta och rensa svampen, jag brukar ta bort sporerna under hatten. 2. Skiva svampen grovt och lägg i en torr stekpanna och häll på ett par matskedar vatten. Stek svampen tills allt vatten dunstar och lägg sedan på lite smör och stek svampen gyllene. 3. Hacka löken och vitlöken och stek med tills den blir mjuk. 4. Häll på vitt vin, vispgrädde och fond och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och en skvätt soja. 5. Mixa soppan med mixerstav och servera gärna med ett gott bröd till! De här brödknutarna passar perfekt till soppa och doppa! Recept: Brödknutar Alla karljohansvamparna var så himla fina!