När vi var i Floby senast så fick vi med oss massor av älgfärs! Idag lyxade vi till det med älgfärsbullar med brunsås, sagolikt goda! Har du inte älgfärs tillhands så går det precis lika bra att byta ut mot vanlig nötfärs också. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Köttbullar på älgfärs, 4 portioner 1 gul lök 1 dl vispgrädde 0,5 dl ströbröd 500 g älgfärs 1 ägg 2 tsk torkad timjan 1 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Brunsås 2 dl vatten 2 dl vispgrädde ev. lite maizenastärkelse Gör så här: 1. Blanda vispgrädde och ströbröd i en bunke och låt svälla 5 minuter. Finhacka löken och lägg i bunken. 2. Blanda ner älgfärs, timjan ägg, timjan, salt och peppar och arbeta ihop till en jämn färs. 3. Rulla köttbullar och stek i rikligt med smör. Stek köttbullarna i omgångar och lägg i en ugnsform. 4. När alla köttbullar är stekta, ha i 2 dl vatten i stekpannan och låt koka upp och sjuda ett par minuter. 5. Sila av vätskan i en kastrull och tillsätt grädden. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Är såsen väldigt lös kan du reda den med lite maizenastärkelse. Älskar du också köttbullar så måste du testa de här köttbullarna på högrev! Recept: Högrevsköttbullar