Det här är något som vi gör ofta här hemma. Köttfärsgryta med stil åt chili con carne men vi blandar gärna i lite morötter eller andra grönsaker som vi har hemma. Det blir alltid lika gott och perfekt att ha med sig som matlåda! Nu skriver jag 4-6 portioner. Jag och Emil är rätt stora i portionerna, men jag tror det gott och väl räcker till 6 portioner. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Köttfärsgryta, 4-6 portioner 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 morötter 500 g nötfärs 1 msk tomatpuré 1 burk krossade tomater 1 dl chilisås 2 dl vatten 1,5 köttfond eller 1 tärning köttbuljong 2 paket valfria kokta bönor 1-2 tsk torkad timjan salt och svartpeppar ev. lite chilipeppar eller chiliflakes Gör så här: 1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skala och tärna morötterna. 2. Fräs lök och vitlök mjuk. Tillsätt köttfärs och fräs ordentligt tills den fått lite färg. 3. Tillsätt morötter, tomatpuré, krossade tomater, chilisås, vatten, och fond. Lägg på locket och låt puttra 25 minuter. 4. Skölj bönorna och tillsätt i grytan. Smaka av med timjan, salt och peppar och eventuellt lite chilikrydda om du vill ha lite hetta, 5. Servera med ris, pasta eller potatis.