Jag älskar verkligen paj! Speciellt med en klassisk botten som blir sådär frasig och smörig. Det bästa med paj är att det blir en perfekt matlåda till dagen efter så att man kan njuta två dagar. Den här köttfärspajen hade jag i bacon för extra god smak. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Köttfärspaj med bacon, 4 portioner Pajskal: 3 dl vetemjöl 150 g kylskåpskallt smör 1 ägg Fyllning: 1 finhackad gul lök 500 g köttfärs 1 paket bacon 140 g 1 finhackad vitlök 1 frp krossade tomater, 400 g 1 msk köttfond 0,5 dl chilisås 2 tsk timjan salt & nymalen peppar + olja till stekning Garnering och topping: 150 g riven ost körsbärstomater färsk basilika Gör så här: 1. Smula sönder smöret i mjölet, gärna i en hushållsmixer. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Smörj en pajform och tryck ut degen jämnt över hela. Ställ i kylen och låt stelna i 30 minuter. 2. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. 3. Fräs löken i lite olja, tillsätt färsen och bacon och fräs på tills det fått lite färg och är genomstekt. 4. Tillsätt vitlöken, krossade tomater, fond, chilisås och timjan. Låt sjuda 10 minuter och smaka av med salt och svartpeppar. 5. Fyll pajskalet med färsen, toppa med ost och körsbärstomater. 6. Sänk värmen i ugnen till 200 grader och baka mitt i ugnen i 25-30 minuter tills den fått fin färg. 7. Dekorera med färsk basilika och servera gärna med en god sallad till. Hoppas att du gillar receptet, vill du ha fler goda middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips