Häromveckan gjorde jag små piroger som minicalzone, jag använde färdig pizzadeg och testar mig fram till snabba, enkla men framförallt goda recept! Idag blev det köttfärspiroger som blev sååå goda! Jag kryddade dem lite efter vad jag var sugen på, men har kan du gå wild and crazy och testa lite olika kryddor. Sju kryddor är något jag har testat och det är bara så gott, jag gillar bakkryddor i mat. Vill du hellre göra egen deg så hittar du recept på det här: Pirogdeg För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Köttfärspiroger, 2 portioner 200 g nötfärs 1 gul lök salt, peppar och timjan 150 g riven ost 1 rulle färdig pizzadeg 1 ägg till pensling Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Stek köttfärsen gyllene tillsammans med finhackad gul lök. Krydda efter tycke och smak. Salt, peppar och timjan är ett säkert kort! 3. Pudra bänken med lite vetemjöl, rulla ut degen och kavla till den lite. Stansa ut rundlar, ungefär 10 cm i diameter. 4. Lägg lite ost och köttfärs på rundeln. 5. Pensla kanterna med lite uppvispat ägg, vik ihop och tryck till runtom med en gaffel. 6. Lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg. Strö över lite vetemjöl. 7. Baka mitt i ugnen cirka 10 minuter tills de fått fin färg. 8. Servera med lite sallad. Här hittar du recept på min minivariant av Calzone: Minicalzone