Finns det något som jag verkligen älskar är det en gryta som får den tid den behöver för att bli riktigt mustig och sådär mört kött som nästan smälter i munnen. Idag testade jag en köttgryta med bacon och massor av grönskar! Jag gör ofta mina grytor "allt-i-ett" - Allt i samma gryta, sen är det bara att äta! När jag gör grytor gör jag alltid stora recept, för grytan blir ju faktiskt ännu godare dagen efter. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Köttgryta med bacon 6-8 portioner 1 kg grytbitar av nöt 1 paket bacon 1 stor lök 1 vitlöksklyfta 3 msk oxfond eller buljongtärningar 1 liter vatten 250 g champinjoner 3 morötter 1 kg potatis 1 tsk timjan 3 dl gröna ärtor (Jag använde frysta) Salt och svartpeppar + smör till stekning Maizenaredning Gör så här: 1. Ta fram en stor gryta och en stekpanna. 2. Stek köttet i omgångar på hög värme i smör, salta och peppra. Lyft över köttet och lägg i grytan. 3. Skiva bacon, lök och vitlök, stek gyllene i stekpannan och lägg i grytan. 4. Skölj och dela champinjonerna, lägg i stekpannan med ett par matskedar vatten och låt steka tills vätskan kokat bort. Lägg svampen i grytan. 5. Skala och skiva morötterna, lägg i grytan tillsammans med 1 liter vatten och 3 oxfond och timjan. 6. Lägg på locket på grytan och låt sjuda i 1,5 timme. 7. Skala potatisen och dela om de är stora. Lägg i grytan och låt koka tills de är färdigkokta. 8. Tillsätt ärtorna och låt koka med ett par minuter. 9. Red grytan med maizenastärkelse och smaka av med salt och peppar. 10. Servera precis som den är, jag pyntade lite med persilja :) Vill du ha fler tips på mustiga grytor och lättlagade middagstips, kika in här: Fredriks middagstips