Min sambos favoriträtt är egentligen allt med pasta, men fläskfilépasta är det bästa han vet! Det här är ett enkelt recept på krämig fläskfilépasta med champinjoner och parmesan, precis sådär mustig och god som en fläskfilépasta ska vara! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Krämig fläskfilépasta, 4 portioner 200 g champinjoner 400 g valfri pasta 500 g fläskfilé 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 3 dl vispgrädde (alt. matlagningsgrädde) 1 tsk timjan 1 msk soya 1 dl riven parmesan salt och nymalen svartpeppar + smör till stekning Gör så här: 1. Koka upp vatten till pastan och koka enligt paketet. 2. Skölj och dela på champinjonerna, putsa fläskfilén skär i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. 3. Stek på fläskfilen i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lyft ur fläskfilén i en skål. 4. Stek championjonerna med en gnutta vatten för att koka ur vätskan. Tillsätt smör, lök och vitlök och fräs tills gyllene. 5. Tillsätt fläskfilén, timjan, grädde och smaka av med soya, salt och peppar. Låt sjuda ett par minuter. 6. Vänd samman med pastan och parmesan. Vill du ha fler smarriga middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips