Här är ett riktigt smarrigt recept på krämig köttfärspaj! Jag älskar paj i alla dess former och med klassiskt pajskal så blir det så gott! Krämig köttfärspaj , 4 portioner Pajskal: 3 dl vetemjöl 150 g kylskåpskallt smör 1 ägg Fyllning: 1 finhackad gul lök 500 g köttfärs 1 finhackad vitlöksklyfta 1 frp krossade tomater, 400 g 1 msk köttfond 0,5 dl chilisås 2 tsk timjan salt & nymalen peppar + olja till stekning Garnering och topping: 2 dl riven ost 2 dl creme fraiche körsbärstomater färsk basilika Gör så här: 1. Smula sönder smöret i mjölet, gärna i en hushållsmixer. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Smörj en pajform och tryck ut degen jämnt över hela. Ställ i kylen och låt stelna i 30 minuter. 2. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. 3. Fräs löken i lite olja, tillsätt färsen och fräs på tills det fått lite färg och är genomstekt. 4. Tillsätt vitlöken, krossade tomater, fond, chilisås och timjan. Låt sjuda 10 minuter och smaka av med salt och svartpeppar. 5. Fyll pajskalet med färsen, blanda ost och creme fraiche och fördela ovanpå och dekorera med körsbärstomater. 6. Sänk värmen i ugnen till 200 grader och baka mitt i ugnen i 25-30 minuter tills den fått fin färg. 7. Dekorera med färsk basilika och servera gärna med en god sallad till. Vill du ha fler goda middagstips hittar du alla mina recept här: Middagstips För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika