Det här är bara så gott, en riktigt krämig kyckling med en ljuvlig champinjonsås! Jag gör den här i ett svep och låter kycklingen gå klart i ugnen medan jag gör den krämiga såsen. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Jag använder en glutenfri soya som heter Tamarin, den är ganska mild i smaken. Använder du en annan soya så kan du ha i lite mindre till en början och smaka av. Krämig kyckling med champinjoner, 4 portioner ca 600 g kycklingfilé, 4 st 250 g färska champinjoner 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 3 dl grädde, matlagnings eller visp 1 dl mjölk 1 msk soya 1 tsk torkad timjan salt och svartpeppar + smör eller olja till stekning. ev. lite maizenaredning Till servering: Persilja Potatis, ris, pasta eller bulgur eller något annat du tycker passar. Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Stek på kycklingfiléerna så att de får fin färg, salta och peppra. Lägg i en ugnsform och ställ mitt i ugnen tills de nästan är klara. Skär ett snitt och kolla att de inte är rosa eller att de når 72 grader på tjockaste delen. 3. Skölj och skiva champinjonerna, finhacka lök och vitlök. 4. Stek champinjonerna i samma stekpanna som kycklingfiléerna tills de börjar få färg. Tillsätt lök och vitlök och stek tills de är mjuka. 5. Tillsätt grädde, mjölk, soya och timjan och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en till skvätt soya. 6. Vill du ha en tjockare sås kan du reda med lite maizenaredning. 7. Lägg i kycklingfiléerna i såsen, låt sjuda en minut och strö över lite finhackad persilja. Servera med valfritt tillbehör. Man kan låta kycklingen gå helt klart i stekpannan eller koka klart i såsen också, men jag gillar att vara tidseffektiv när jag lagar mat :) Vill du ha fler middagstips så hittar du massor av mina recept här: Fredriks middagstips