Jag ville göra en riktigt krämig kycklinggryta med smak av citron som även var lättlagad, åh jag tror jag lyckades riktigt bra! Sambon blev helt lyrisk och denna var på riktigt hur god som helst! Nu är det både creme fraiche och grädde i, vill man ha den lite lättare så går det utmärkt att använda matlagningsgrädde och lätt-creme fraiche. Jag hade i gurkmeja mest för att få den underbara gula färgen och det ger även en fyllig god smak till grytan. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Krämig kyckling med citron, 4 portioner 600 g kycklingfilé 1 gul lök 2 vitlökslyftor 1 tsk malen gurkmeja 1 citroner, zest och saft 3 dl vispgrädde 2 dl creme fraiche salt & svartpeppar + olja eller smör till stekning Gör så här: 1. Skiva kycklingen i mindre bitar, cirka 2x2 cm. Hacka lök och vitlök. 2. Stek kycklingen i matfett ett par minuter tills den fått lite färg, salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök och stek med tills den blivit mjuk. 3. Pudra över gurkmejan och stek med mot slutet. Riv över citronzest och pressa saften från citronen. 4. Tillsätt grädde och creme fraiche och blanda samman. Låt puttra 3-5 minuter tills såsen är krämig. 5. Servera med ris, pasta eller potatis. Vill du ha fler goda middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips