Det här receptet var det faktiskt Emil som ramlade över på ett Instagramkonto som heter Deliciouslyella. En krämig pasta på cashewnötter som bara såg sådär tungsmackande god ut och ett roligt och annorlunda sätt att göra en krämig pasta på. Den här pastan var så extremt god och om du älskar cashewnötter så är detta pastan för dig! Jag använde min hemgjorde havremjölk som du hittar receptet på här: Havremjölk, men det går såklart bra med köpt också. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Krämig vegansk pasta med cashewnötter, 4 portioner Krämig cashewsås 200 g rostade cashewnötter 2-3 dl havremjölk 1 tesked Tamari soja saften av 1/2 citron 400 g pasta 1 rödlök, skalad och hackad 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade 2 stjälkar selleri, finhackad 250 g champinjoner, skivad 65 g färsk spenat (1 påse) 100 g frysta ärtor 1 tesked torkad timjan 2-3 msk färsk hackad basilika Salt och peppar Olivolja Gör så här: 1. Jag köpte rostade och saltade cashewnötter, de är ju lite mesigt rostade så jag rostade dem på 200 grader i 10-15 minuter för att få en riktigt nötig smak. Låt dem sedan svalna. 2. Blanda nötter, havremjölk, soya och citronjuice i en mixer och mixa till en slät sås. Ställ åt sidan. 3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Stek lök, vitlök, selleri och svamp i lite olja i en stekpanna i 5 minuter. 5. Tillsätt ärtor, spenat och basilika och stek ett par minuter, smaksätt med timjan salt och peppar. 6. Häll cashewsåsen i stekpannan och låt den värmas upp. Är den väldigt tjock kan du tillsätta lite mer havremjölk. 7. Blanda såsen med pastan och njut! Det går såklart bra att blanda i alla sorters grönskar du gillar. Det var cashewsåsen som verkligen var preciiiiis hur god som helst!