Det här har blivit min favoritpotatis! Krossad potatis är väldigt enkelt och så gott! Jag brukar oftast göra min krossade potatis med vitlök och örter, men idag fick det bli med parmesan på och det blev ju hur lyxigt som helst! Har du inte testat så är det hög tid, det passar som tillbehör till vad sm helst som man brukar ha potatis till. Jag gjorde dessa ganska naturella, men det går utmärkt att pressa över vitlök och krydda hej vilt såklart. Potatis är ju så tacksamt när det gäller kryddning, det passar med allt! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Krossad potatis med parmesan, 4 portioner Ca 1 kg små pottisar 2-3 msk olivolja 50 g parmesan salt och svartpeppar Gör så här: 1. Koka potatisen så att det ganska precis är klar, gärna en liten kärna i mitten. Låt svalna något. 2. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft. 3. Lägg potatisarna i en stor ugnsform och pressa dem en gång med en gaffel så att de blir krossade 4. Ringla över olivolja och salta och peppra. 5. Finriv parmesanosten och strö över potatisarna. Jag hade några cocktailtomater hemma som fick åka med också. 6. Baka potatisen mitt i ugnen 15-20 minuter tills de fått fin färg. 7. Strö över färska örter och servera.