Åh vad detta är gott! Krossad potatis med vitlök och örter, eller smashad potatis som det också kallas. Det är precis som det låter, en mosad potatis som jag toppade med smör, vitlök och idag timjan eftersom jag hade det hemma. Enkelt och ett festligt tillbehör till maten! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Krossad potatis, 4 portioner Ca 1 kg små pottisar 25 g smör 2-3 vitlöksklyftor salt och svartpeppar + färska örter vid servering Gör så här: 1. Koka potatisen så att det ganska precis är klar, gärna en liten kärna i mitten. Låt svalna något. 2. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft. 3. Lägg potatisarna i en stor ugnsform och pressa dem en gång med en gaffel så att de blir halvplatta (Bästa sättet jag kom på att beskriva det :) ) 4. Pressa vitlöksklyftorna i en kastrull, tillsätt smöret och smält samman så får du mycket smak av hela smöret. 5. Pensla potatisarna med vitlökssmöret, salt och peppra. 6. Baka potatisen mitt i ugnen 15-20 minuter tills de fått fin färg. 7. Strö över färska örter och servera. Så här gör jag med den kokta potatisen, så att den blir halvplatt :) Vill du ha fler goda matrecept och tillbehör så hittar du allt i matväg här: Fredriks middagstips