Det här är en sådan där rätt som är perfekt att slänga ihop och låta ugnen göra jobbet! Allt lagas samtidigt och sedan är det bara att hugga in! Just nu är det bra säsong för citrus så jag marinerade kycklingklubborna med blodapelsin :) Jag vill även slå ett slag för kyckling med ben, det verkar som att alla köper kycklingfilé till allt, men kyckling blir absolut godast när man tillagar den med ben. mer smak, och så saftig och god! Kyckling i ugn med grönsaker, 4 portioner 4 kycklingklubbor 2 bakpotatisar 1 gul lök 1 paprika 4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk salt Svartpeppar Citrusfrukter Färsk timjan Marinad till kycklingen: Skal och saft från en blodapelsin (Går utmärkt med citron eller lime också) 2 msk olivolja 1 tsk salt 1 pressad vitlöksklyfta 0,5 tsk nymalen svartpeppar Gör så här: 1. Tina upp kycklingen om den är fryst. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera kycklingen medan du fixar grönsakerna. 3. Lägg bakplåtspapper i en djup långpanna. 4. Skölj och klyfta bakpotatisen, jag gör den med skal. Skölj paprikan och klyfta grovt. Skala och klyfta den gula löken. 5. Lägg alla grönsaker i plåten. Krossa fyra vitlöksklyftor och lägg i plåten. Häll över olivoljan och salta och peppra och blanda runt lite så att det blir väl fördelat. 6. Lägg kycklingen bland grönsakerna och dela några citrusfrukter och lägg på plåten, strö över lite färsk timjan. 7. Baka mitt i ugnen i 35-40 minuter. Du kan vända lite på grönsakerna om de börjar få för mycket färg. Kycklingen är klar när den når 82 grader, alternativt kan du skära i den tjockaste delen ända in till benet för att se att den är klar. 8. Det blir lite sky när man har citrusfrukterna i långpannan, den är supergod att hälla över grönsakerna vid servering. Vill man ha sås till kan man t.ex servera med en god Tzatsiki. Innan ugnen, så vackert med alla färger! Vill du ha fler goda middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika